Krvava svadba u Avganistanu

Izvor: RTS, 27.Okt.2010, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvava svadba u Avganistanu

Najmanje 65 osoba, najviše žena i dece, poginulo zbog rušenja krova na venčanju u Avganistanu. Među žrtvama samo jedan muškarac. Za sada nepoznato da li je reč o nesreći ili napadu.

U nesreći na severu Avganistana poginulo 65 osoba kada se srušio krov zgrade u kojoj se obavljalo venčanje, saopštili su predstavnici lokalne policije.

Žrtve su većinom žene i deca, jer se u Avganistanu muškarci i žene razdvajaju tokom venčanja, a samo jedan muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je nastradao, dok je 40 osoba povređeno.

Guverner provincije Baghlan, u kojoj se dogodila nesreća, precizirao je da se urušio jedan od spratova trospratne zgrade, preneo je Bi-Si-Si.

Avganistanski zvaničnici su naveli da je najbliža bolnica u susednom okrugu, zbog čega povređeni neće moći ubrzo da dobiju potrebnu medicinsku pomoć.

Za sada nije poznat uzrok rušenja krova, odnosno da li je reč o nesreći ili napadu.

U samoubilačkom napadu tokom venčanja u junu je u provinciji Kandahar, uporištu talibana, poginulo 50 ljudi, a 87 ranjeno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.