Krvava srpska svadba u Sidneju

Izvor: Večernje novosti, 07.Nov.2012, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvava srpska svadba u Sidneju

U SIDNEJU je u sredu sahranjen Falau Pisu (23), rođak srpskog mladoženje Rokija Štrpca, koji je preminuo u bolnici "Liverpul" nakon teškog ranjavanja ispred prostorija Srpskog centra Srpske narodne odbrane.Ništa nije upućivalo na tragediju. Roki i Saša Štrbac, oboje poreklom iz Srbije, potomci izbeglica i žitelji opštine Liverpul u Sidneju, zakazali su venčanje i svadbeno veselje u ponedeljak. Na slavlje je stiglo oko 300 gostiju, kako Srba tako i Australijanaca.- Sidnejski policajci su >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << jedno vreme "pokrivali" venčanje i svadbu, jer su imali informacije da će na njoj prisustvovati veliki broj članova lokalnih bandi motociklista. Kako se ništa neuobičajeno nije dešavalo policajci su se povukli sa parkinga ispred Srpskog centra SNO. Međutim, ubice s fantomkama uletele su naoružane i venčanje Srba pretvorile u krvavi pir - pišu australijske novine.Tako je sidnejska svadba Rokija i Saše Štrbac, poreklom iz Srbije, postala poprište mafijaškog obračuna bajkerske bande "Komančero" sa suparnicima iz bande "Anđeli pakla". U pucnjavi koja je nastala dvadesettrogodišnji Falau Pisu je pogođen sa dva metka u glavu. Dva gosta su ranjena, jedan u nogu, a drugi u rame.- Ubijeni Pisu je bio rođak Rokija Štrpca. Ranjeni gosti, takođe mladi ljudi, stari su 27 i 25 godina. Svi su odvezeni u bolnicu "Liverpul", ali Pisu nije preživeo. Oko dvadesetak ljudi, rođaka žrtava, okupilo se u bolnici, policija je opet morala da dođe kako bi sprečila dalje nasilje - izjavio je Artur Katsogijanis, šef liverpulske policije.Prema policijskim podacima, bar stotinu gostiju na svadbi Rokija i Saše Štrbac bili su članovi ganga "Komančero", koji je u ratu sa motociklističkom bandom "Anđeli pakla"!- Previše smo uplašeni da bismo uživali u braku. Ovo je upropastilo naš dan i planove za medeni mesec - rekla jako potresena mlada Saša Štrbac. U opštini Liverpul živi oko 5.000 srpskih doseljenika novije generacije, koji se, uglavnom, bave građevinskim poslovima.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Četiri metka za "Komančerosa"

Izvor: Vesti-online.com, 08.Nov.2012, 06:29

U Sidneju je u sredu s četiri metka ranjen još jedan bajker "Komančerosa", a policija veruje da je napad povezan s ubistvom ispred prostorija Srpske narodne odbrane, gde je organizovano srpsko venčanje. .. ..Dva dana posle likvidacije Falaua Pisua (23) u Kenli Vejlu, na parkingu ispred šoping-centra...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.