Krvare vam desni i imate problem sa stolicom? Pod stresom ste!

Izvor: Kurir, 05.Maj.2015, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krvare vam desni i imate problem sa stolicom? Pod stresom ste!

Poznato je da psihološka opterećenja crpe hranljive materije iz organizma, ali one se mogu nadoknaditi unosom određenih namirnica

Stres je bolest savremenog doba od koje pati skoro 90 odsto stanovništva svake zemlje. Njega uzrokuju brz tempo života, trka za novcem, najčešće zbog njegovog nedostatka, problemi lične prirode nastali usled otuđenosti, kao i loš način ishrane i nedovoljna posvećenost fizičkoj aktivnosti.

Stručnjaci upozoravaju da stres bukvalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izaziva isparavanje preko potrebnih materija u organizmu, što se manifestuje sa sedam neverovatnih znakova na našem telu. S obzirom na to da ih je lako uočiti, postoji način i da se lako regulišu pojedinim namirnicama i malo zdravijim načinom života.

Pukotine u uglovima usana najčešće nastaju usled nedostatka vitamina B, posebno B6. Njega ima ga u šargarepi, piletini, jajetu, ribi, mesu, grašku, spanaću, semenu suncokreta, avokadu, banani, pasulju, brokoliju, integralnom pirinču, kupusu, kukuruzu i krompiru.

Za nervozne zube jaja, pečurke...

Škrgutanje zubima takođe može da bude posledica nedostatka vitamina B, ali ovog puta B5. Njegova količina u organizmu može se nadomestiti govedinom, jajima, svim vrstama svežeg povrća, pečurkama, lešnicima, morskom ribom i celim ražanim brašnom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.