Izvor: Blic, 17.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kruševački veterani ispred Skupštine Srbije

Predstavnici kruševačkih vojnih veterana delili su danas poslanicima ispred Skupštine Srbije štampani materijal kako bi ih podstakli na što brže rešavanje problema isplate ratnih dnevnica.

Predstavnik veterana Velimir Milošević rekao je danas agenciji Beta da kruševački veterani ovom akcijom žele da animiraju poslanike kako bi Vlada što pre rešila pitanje isplate ratnih dnevnica.

"Bolje je problem rešiti za stolom, nego da se digne vojska", kazao je Milošević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Veterani su delili letak sa natpisom: "Vreme je" i štampani materijal na čijoj su poleđini isečci novinskih tekstova o štrajku glađu veterana.

Kruševački vojni veterani doputovali su jutros u Beograd da poslanicima Skupštine Srbije uruče zahteve i majice sa natpisom "Podržavam borce sa Kosova i Metohije".

Vojni veterani Treće armijske oblasti traže isplatu dnevnica za učešće u ratu na Kosovu 1999. godine.

Kruševački vojni veterani od 2. juna štrajkuju u sali Doma sindikata u Kruševcaa, a pre dva dana ih je u Beogradu primila ministarka finansija Diana Dragutinović.

Ona je najavila da će Vlada na narednoj sednici razmotriti rešavanje njihovog problema.

Kruševljani traže isplatu kakvu su dobili veterani iz Kuršumlije - u proseku po 200.000 dinara u šest rata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.