Krstić: Bolji život 2015. godine

Izvor: RTS, 16.Okt.2013, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić: Bolji život 2015. godine

Građani će ekonomski boljitak osetiti 2015. godine, tvrdi ministar finansija Lazar Krstić. Vlada jedinstvena po pitanju ekonomskih mera, istakao Krstić.

Ministar finansija Lazar Krstić rekao je da će građani Srbije osetiti boljitak 2015. godine, ali je 2014. godina "cena koju moramo da platimo da bismo izašli iz rupe u kojoj smo".

Krstić je istakao da dobro sarađuje sa ministrom privrede Sašom Radulovićem i da je Vlada jedinstvena po pitanju predloženih ekonomskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mera.

"Imamo jedinstvenu viziju Srbije za narednih pet godina, oslanjaćemo se na privatni sektor, a pojedinci će biti odgovorni za sebe, neće se oslanjati na državu", rekao je Krstić, gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, ministar Radulović radi na restrukturiranju 179 preduzeća i na nekoliko reformskih zakona "koji su od suštinskog značaja".

"Hoćemo dobar plan i da sačuvamo što više privrednih aktivnosti u tim preduzećima", istakao je Krstić.

Ministar finansija je napomenuo i da je pozitivan izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije ka EU još jedan dokaz da je Srbija okrenula novi list.

Prema njegovim rečima, intenzivno se radi i na izmeni zakona o radu.

Osvrćući se na sastanak u Vašingtonu, Krstić je rekao da su se sastali sa najvišim zvaničnicima Svetske banke i MMF-a, ali i sa najvišim predstavnicima Stejt departmenta, i predstavnicima ruskog i hrvatskog ministarstva finansija.

"Pokušali smo svima da pokažemo novu viziju za Srbiju u nerednih tri do pet godina", rekao je Krstić, navodeći da su reakcije bile odlične i da su svi podržali vladine ekonomske mere.

Kada je reč o kreditu Svetske banke za pomoć srpskom budžetu, ministar je rekao da nema novih uslova. "To su i dalje dva uslova: da se budžet usvoji na vreme, do 15. decembra, i da se napravi napredak u restrukturiranju 179 preduzeća koji su u procesu privatizacije već više od 20 godine", objasnio je Krstić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Krstić: Živećemo bolje 2015.

Izvor: B92, 16.Okt.2013

Beograd -- Ministar finansija Lazar Krstić kaže da će se u Srbiji živeti bolje već 2015. godine, kada će se pokazati rezultat ekonomskih mere koje je preduzela Vlada...Privatni sektor Srbije će boljitak osetiti već u drugoj polovini 2014. godine, a primena novog Zakona o radu, koji bi trebalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.