Krivokapić: Izmenama zakona ispravićemo brojne nepravde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 23:39

Krivokapić: Izmenama zakona ispravićemo brojne nepravde

Usvajanje izmena zakona o državnom tužilaštvu je znak da Crna Gora kreće putem promena u okviru vladavine prava, kazao je danas premijer te zemlje Zdravko Krivokapić.

"One će dovesti do toga da se isprave brojne nepravde, da se iz fioka izvuku krivične prijave koje su do sada čuvale one koji su činili mnogobrojna nepočinstva, a to je omogućeno time što se menja struktura Tužilačkog saveta i omogućava drugima koji se nalaze izvan ovog sistema da uzmu pravdu u svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ruke", kazao je Krivokapić, prenela je RTCG.

Pravda će, istakao je on, biti dostupna i ona, kako je dodao, nikada ne zastareva.

"Ono što treba reći je da je na osnovu naše permanente komunikacije sa Venecijanskom komisijom napokon uspostavljeno potrebno jedinstvo Skupštine i Vlade. To je mera za sve buduće aktivnosti, jer jedino zajedno Vlada i Skupština mogu da pobede", zaključio je Krivopkapić koji boravi u zvaničnoj poseti Grčkoj.

Skupština Crne Gore usvojila je danas izmene i dopune Zakona o državnom tužilaštvu. Za izmene tog zakona glasalo je 41 poslanik vlasti. U vreme glasanja u Skupštini nije bilo poslanika opozicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krivokapić: "Izmenama Zakona o državnom tužilaštvu ispravićemo brojne nepravde"

Izvor: Blic, 12.Maj.2021

Usvajanje izmena Zakona o držžavnom tužžilašštvu je znak da Crna Gora kreće putem promena u okviru vladavine prava, kazao je danas premijer te zemlje Zdravko Krivokapić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.