Krivične zbog incidenta na tribini SNS

Izvor: Mondo, 19.Dec.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krivične zbog incidenta na tribini SNS"

Tužilaštvo u Staroj Pazovi podnelo je krivične prijave protiv devetoro aktivista Inicijative mladih za ljudska zbog protesta na tribini SNS u Beški na kojoj je govorio Veselin Šljivančanin koji je pred Tribunalom.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Agenciji Beta rečeno je u toj nevladinoj organizaciji da se njeni aktivisti terete za nepristojno, drsko i bezobrazno ponašanje i vređanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nasilje, pretnje ili tuče. Za drugi deo prijave preti kazna od 30 do 60 dana zatvora.

Direktorka Inicijative mladih za ljudska prava Anita Mitić na svom Twitter nalogu objavila je povodom krivične prijave da je "država jasno stala na stranu ratnih zločinaca". 

A šta o "Incidentu Beška" kaže Inicijativa mladih

Prvo saslušanje aktivista Inicijative zakazano je za 25. decembar u 8.00 u Prekršajnom sudu u Rumi, odeljenje u Inđiji. Posle saslušanja Inicijativa će organizovati konferenciju za novinare u Beogradu.

Predstavnici Inicijative u januaru su na tribini SNS pre početka govora Veselina Šljivančanina zviždali pištaljkama i raširili transparent "Ratni zločinci da zaćute da bi se progovorilo o žrtvama".

Tokom tog performansa došlo je do koškanja, a okupljeni na tribini pocepali su plakate Inicijative i njihove aktiviste izbacili napolje.

Stefanović: Inicijativa mladih želela incident

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.