Kritike zbog polaganja venaca na Dražin grob

Izvor: S media, 19.Jul.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritike zbog polaganja venaca na Dražin grob

Predsednik Izvršnog odbora SPS i šef poslaničke grupe SPS-JS Branko Ružić ocenio da je "krajnje indikativno i zabrinjavajuće" što je zvanična delegacija Bezbednosno-informativne agencije položila venac i odala počast Draži Mihailoviću.

"Krajnje je indikativno i zabrinjavajuće da posle 60 godina od sudskog procesa, koji je trajao više od dva meseca, i na kome je Mihailović osudjen za veleizdaju i zločin protiv čovečnosti, zvanična delegacija BIA polaže venac >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i odaje počast čoveku koji nikada ni pred jednim sudom nije rehabilitovan", navedeno je u izjavi.

Naglasivši da SPS nikada neće prihvatiti falsfikovanje istorijskih činjenica, Ružić je ocenio da "glorifikovanje onih koji su bili na strani okupatora u Drugom svetskom ratu predstavlja veliku uvredu za sve učesnike NOR-a, kao i za istorijsku nauku".

I potpredsednik Sandžačke demokratske partije Meho Omerović kritikovao je juče prisustvo ministra za dijasporu Srdjana Srećkovića na pomenu povodom godišnjice smrti Mihailovića, kao i polaganje venaca tim povodom predstavnika BIA na Ravnoj Gori.

Na to je reagovao direktor Srpskog pokreta obnove Aleksandar Jugović, ocenivši da "nekima smeta što je država konačno preuzela obavezu da omogući deci da sahrane svoje očeve."

Godišnjica smrti Mihailovića obeležena je u petak u Beogradu i na Ravnoj Gori, u organizaciji SPO-a.

U Beogradu je tom činu prisustvovao ministar za dijasporu Srećković, a na Ravnoj Gori vence su položili predstavici SPO-a, kao i dva predstavnika BIA.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.