Krim: Vežbe protivbrodskih raketnih sistema

Izvor: B92, 24.Dec.2018, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krim: Vežbe protivbrodskih raketnih sistema

Bataljoni protivbrodskih raketnih sistema "Bal" ruske Crnomorske flote izveli su vežbe na Krimskom poluostrvu, objavila je pres služba te flote.

"Bataljoni protivbrodskih raketnih sistema "Bal" Crnomorske flote okončali su planirane vežbe na Krimu.

Artiljerijske posade izvele su mere za promenu komandne naredbe i lokacije u područjima pozicioniranja na Krimskom poluostrvu nakon okončanja vežbi čiji je cilj bio otkrivanje površinskih meta", piše u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruske Crnomorske flote, prenosi TASS.

Navodi se da su vežbe imale za cilj "vežbanje mera otkrivanja površinskih meta, ciljanja meta i obezbeđivanje sistema za izvođenje raketnih udara u raznim uslovima".

U vežbama je učestvovalo "30 komada vojne i specijalne opreme i oko 100 pripadnika trupa". TAS S navodi da je obalski raketni odbrambeni kompleks "Bal" uz protivbrodsku raketu "Kh-35" osmišljen za kontrolu teritorijalnih voda i moreuza, odbranu pomorskih baza i drugih obalskih struktura, kao i odbranu obale u zonama koje su ranjive na amfibijske napade.

Navodi se da ovaj sistem može da pogodi mete udaljene 120 kilometara uz pomoć "Kh-35" rakete i 260 kilometara pomoću " Kh-35U" rakete.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.