Kremlj: Pismo senatora SAD - mešanje u izbore Interpola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Pismo senatora SAD - mešanje u izbore Interpola

Pismo američkih senatora u kojem pozivaju na sprečavanje izbora ruskog kandidata Aleksandra Prokopčuka za predsednika Interpola jasan je primer pritiska i mešanja u izbore, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim rečima, akcija američkih senatora se svakako može smatrati pritiskom, prenosi Tas s.

"Ovo je verovatno neka vrsta mešanja u izborni proces jedne međunarodne organizacije. Kako drugačije gledati na to? To je živi primer mešanja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Peskov novinarima.

Uoči sutrašnjeg glasanja u Interpolu za novog predsednika te međunarodne policijske organizacije, četiri američka senatora, među kojima je i Marko Rubio, objavili su u ponedeljak zajedničko saopštenje u kojem su izrazili protivljenje kandidaturi Aleksandra Prokopčuka za tu poziciju, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KREMLJ UPOZORAVA: Američki poziv Interpolu da ne izabere Rusa za predsednika je živi primer mešanja!

Izvor: Kurir, 20.Nov.2018

MOSKVA - Pismo američkih senatora u kojem pozivaju na sprečavanje izbora ruskog kandidata Aleksandra Prokopčuka za predsednika Interpola jasan je primer pritiska i mešanja u izbore, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Nastavak na Kurir...

Peskov: SAD se mešaju u izbor direktora Interpola

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018

Kremlj je osudio "mešanje" u izbor novog predsednika Interpola nakon apela američkih senatora da se ne glasa za ruskog generala koji je jedan od favorita..."Ovo je vid mešanja u izbore jedne medjunarodne organizacije", rekao je portparol Kremlja Dmitri Peskov...Na Generalnoj skupštini Interpola u...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.