Kreće obračun u Beogradu: Oduzimaće se kola

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2018, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće obračun u Beogradu: Oduzimaće se kola

Zbog nelegalnih taksista država godišnje gubi između 25 i 35 miliona evra.

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavljuje da će sa novim zakonom, sa kojim će vlada biti upoznata sledeće nedelje, početi odlučna borba sa divljim prevoznicima - jača kontrola, veće kazne, a oduzimaće se i vozila.

Kroz bodljikavu žicu i nekoliko metara visoku ogradu, a smeta i rep olupine aviona - to je pogled na Aerodrom koji se taksistima pruža sa njihovog novog parkinga, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ali nemaju ništa protiv, pošto taj pogled ne moraju da dele sa nelojalnom konkurencijom. Na ovom mestu, tvrde, neće biti divljih taksista, ali ih na Aerodromu i dalje ima u velikom broju.

- Naravno da nam ugrožavaju egzistenciju, jer sigurno od 30 do 50 odsto učestvuju u obimu našeg posla. Onda možete da shvatite koliko je to novca. Ako želite kvalitetnog taksistu i uslugu morate da se rešite sive ekonomije - izjavio je predsednik Saveta udruženja taksista Srbije, Aleksandar Bjelić.

Oni koji bi prvo trebalo da shvate, shvatili su koliko je to novca.

- Naše procene su da mi godišnje na sivoj ekonomiji gubimo između 25 i 35 miliona evra, i to samo u taksi prevozu - izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

Očekivanja nadležnih su: u sledećih 6 meseci smanjiti divlje taksiranje za 80 odsto. Kako? Po novom Zakonu o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji još nije usvojen, ta nelegalna usluga tretiraće se kao privredni prestup, što znači da više neće biti zastare, a propisane kazne biće mnogo veće. Ministarka tvrdi da će se zbog divljih taksista na terenu udružiti timovi.

- Da poreska uprava ima određene timove sa drugim ministarstvima da bi se kontrolisalo ko plaća porez i da li im se oduzimaju automovili ili ne - dodala je ona.

Na Aerodromu kažu da bolje uslove od ovih na novom parkingu iza robno carinskog magacina, koji je koštao 44 miliona dinara i ima 67 mesta, taksisti ne mogu da dobiju i zato se očekuje red. Ministarka je poručila svima koji žele da se bave taksi prevozom, da to mogu, da država nema ništa protiv ubera ili car-goa, ali da svako mora da se registruje u skladu sa zakonom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.