Kreće obnova fasada u Brankovoj, oko Savamale...

Izvor: Mondo, 30.Apr.2017, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće obnova fasada u Brankovoj, oko Savamale...

Rekonstrukcija fasada u Ulici kralja Milana privodi se kraju, neke od njih su već završene, dok su u toku radovi na Kosančićevom vencu, a ove godine biće ukupno obnovljeno oko 160 fasada, kaže gradski urbanista Milutin Folić.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Jedan niz fasada u Karađorđevoj ulici je završen, u Ulici kralja Milana se uskoro završavaju, neke su već obnovljene. Imamo niz fasada na Kosančićevom vencu, a to se sad 'prebacuje' na Brankovu ulicu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je Folić i dodao da sledi i obnova fasada u ulicama u okolini Savamale.

U izjavi za Tanjug, Folić je najavio da se za sledeću godinu pravi novi plan za obnovu još 100 fasada, kao i za 100 fasada 2019. godine.

"Preći će se na Bulevar kralja Aleksandra, Bulevar despota Stefana, Cara Dušana... Svi glavni gradski potezi moraju da budu pokriveni, a onda ćemo preći na mirne gradske ulice, koje su itekako značajne, jer imaju mnogo fasada od kulturno-istorijskog značaja ili čine deo jedne ambijentalne celine", rekao je Folić.

Novo lice Beograda!

Prestonica će, dodaje Folić, već ove godine dobiti određene celine koje će biti potpuno rekonstruisane, pa će zajedno sa širenjem pešačke zone i uređenjem zelenih povrsina, obnovljene fasade činiti deo uređenih delova grada.

Folić je naveo i da je grad uspeo da se izbori za dozvolu da investira u te fasade, jer je inače, kako je objasnio, problematično da u privatne fasade investira grad.

"Zbog toga su i donete određene odluke, dobijena saglasnost Ministarstva kulture, određene zone proglašene kao kulturno istorijske celine i našli smo model kako to da uradimo na zadovoljstvo svih", rekao je Folić.

On je dodao da se obnova fasada obavlja u fazama, pre svega zbog finansija.

-----------------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.