Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2017, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreće Liga naroda, ukidaju se prijateljske utakmice

Evropska fudbalska federacija (UEFA) juče je predstavila novo reprezentativno takmičenje - Ligu naroda, koja će startovati 2018. godine.

Ovim takmičenjem UEFA će nadomjestiti većinu prijateljskih utakmica na koje se žale savezi, klubovi i igrači. Naime, prijateljske utakmice "troše" igrače, veliki je rizik od povreda, a efekat skoro nikakav od susreta bez rezultatskog značaja.

U novom takmičenju će učestvovati 55 reprezentacija, koje će biti uvrštene >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u četiri lige (A, B, C, D), od kojih će svaka biti podijeljena na četiri grupe sa po tri ili četiri reprezentacije.

U najjačoj A-ligi 12 reprezentacija će biti podijeljene u četiri grupe sa po tri ekipe. Pobjednici grupa će se plasirati na završni turnir Lige naroda 2019.

Grupe će biti određene na osnovu novembarske rang-liste UEFA-e, odlučeno je na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e.

UEFA je saopštila da će se najbolje ekipe iz svake grupe probiti u bolju - snažniju grupu, a najslabiji će ispasti u niži rang.

Četiri reprezentacije iz Lige naroda će izboriti mjesto na Evropskom prvenstvu 2020.

UEFA - Liga naroda će se igrati u septembru, oktobru i novembru 2018, a reprezentacije će igrati šest utakmica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.