Kreativne radionice za sam svoj majstore

Izvor: Blic, 16.Okt.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kreativne radionice za "sam svoj" majstore

BEOGRAD - U novootvorenom hipermarketu "Mr Bricolage" (ugao Bačvanske i Gospodara Vučića) organizovana je kreativna radionica, koju je vodila Julija Važić. Po principu “sam svoj majstor” uredila je svoju kuću, a renoviranje traje stalno, jer se nove ideje svakodnevno javljaju.

Kako da od naizgled starog i neupotrebljivog naprave unikatan komad namestaja, od plastične kante sto, od starih saksija nove i još neke tajne ovog zanata, posetioci su imali prilike da vide i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << čuju, ali i da učestvuju u izradi.Predstavljen je i dekupaž, jedna od najpopularnijih tehnika ulepšavanja predmeta, lepljenjem slojeva papira, najčešće salveta.

- Dolaze mi uglavnom komšije sa željama da im dam neku ideju. Donesu komad namestaja ili neki predmet već koji žele da preprave. Bitno je da se rodi ideja, a onda polako idemo u realizaciju. Pitaju me šta ako uradim nešto kako ne valja. Ništa, idemo ispočetka. Ovo je uživanje i smiruje. Nikada nisam studirala ništa slično, niti sam želela da naplaćujem svoje ideje - kaže Julija Važić.

A sve je počelo slučajno. Još kao šesnaestogodišnjakinja farbala je kosu. Kada je skinula peškir, ostao je crveni trag i tada joj je sinula ideja da bi mogla ofarbati kupatilo u istu boju. Od tada, ideje se nižu.Uređivala je prvo sobu po sobu u porodičnoj vikendici.

- Želja mi je da pokrenem neku vrstu radionice. Sada mi to i prostor dozvoljava, živim u Novom Sadu, iza kuće imam veliki prostor. Zašto da se ne okupimo, uz neki gulaš, na primer, družimo, uživamo i stvaramo nove predmete - dodaje Julija.

Veliki broj građana je pokazao interesovanje za ručne radove, a pojedini su odmah po završetku radionice otišli u kupovinu farbi, lepkova i ostalog neophodnog materijala kako bi se što pre bacili na majstorisanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.