Kraljevčani pesnicama i sekirama branili struju

Izvor: Mondo, 20.Okt.2014, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevčani pesnicama i sekirama "branili" struju

U kraljevačkom naselju Vrba danas su u dva navrata napadnuti radnici Elektroprovrede Srbije, koji su došli da neplatišama isključe struju.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Prvo je napadnut elektromonter Milan Savić iz Elektrodistribucije (ED) Kraljevo, kog je dužnik udario pesnicom, navodi se u saopštenju.

Nakon udarca nasilnik ga je snažno stisnuo za vrat, ali je monter uspeo da se otrgne, navodi se u saopštenju.

U pitanju je petočlana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << porodica koja je tvrdila da je na evidenciji Centra za socijalni rad i da se isporuka ne sme obustaviti. Kada se informacija ispostavila netačnom, Savić je krenuo na stub da izvrši obustavu.

Tada ga je jedan od braće povukao, udario pesnicom ispod desnog oka i snažno uhvatio za vrat. Drugi brat je Savićevom kolegi, Draganu Radosavljeviću oduzeo ključeve od službenog vozila, a treći brat je svojim vozilom blokirao službeno vozilo ED Kraljevo.

Tako su radnici, uz psovke i pretnje bili onemogućeni da se udalje. Tek nakon što im je otac od nasilnika vratio ključeve od službenog vozila, radnici su se udaljili i sačekali policiju, koja je potom privela dva brata, dok je treći pobegao.

Prilikom drugog napada, na radnika ED Kraljevo Dejana Živanovića nasilnik je zamahnuo sekirom, ali su kolege uspele da ga ubede da ne čini ništa neprimereno. Živanović je uspeo da za to vreme iseče oko metar kabla.

U međuvremenu pojavio se vozač koji je vozilom krenuo na radnike elektrodistribucije, srećom, kako se navodi u saopštenu radnici su uspeli da se sklone na vreme.

Elektrodistribucija apeluje na nadležne organe da radnicima EPS daju status službenih lica i da propišu oštrije kazne za nasilnike, saopštila je Elektroprivreda Srbije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.