Krajem marta ogledni stan za službe bezbednosti

Izvor: Mondo, 20.Feb.2018, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Krajem marta ogledni stan za službe bezbednosti"

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u Aranđelovcu da će krajem marta biti završen "ogledni stan" za snage bezbednosti, kako bi budući kupci mogli da vide kakve će stanove kupovati.

Foto: Mondo/Goran Sivački

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je Mihajlović rekla da je na sednici Nacionalne komisije dogovoreno da Građevinska direkcija Srbije, koja već gradi stanove >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Zemunu, krajem marta završi jedan stan kao "ogledni".

Tako bi oni koji budu kupovali stanove, mogli da vide kakvog će kvaliteta biti, kakvog rasporeda i stolarije i drugog.

"Sve što je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture trebalo da uradi u vezi s projektom jeftinih stanova za snage bezbednosti, uradilo je, a smatramo i da bi trebalo da se na ovom projektu radi efikasnije", istakla je Mihajlović.

Ona je rekla da je spreman poseban zakon koji će omogućiti izgradnju stanova za snage bezbednosti, kao i kriterijumi za izvođače radova i izgled stanova.

"Očekujem da na sledećoj sednici Nacionalna komisija za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti usvoji nacrt zakona i da on ide dalje u proceduru za usvajanje na Vladi", rekla je Mihajlović.

Dodala je da su gradovi koji učestvuju u projektu poslali sve lokacije kao definitivne, da su na terenu inženjeri CIP-a u Nišu i Vranju, a da će zbog kasetnih bombi u Nišu biti od Ministarstva odbrane zatraženo da se "dublje istraži teren".

Po njenim rečima, taj projekat stanogradnje "od nacionalnog interesa", neće biti zaustavljen na prvih šest gradova uključenih u njega, jer su i drugi gradovi poslali izveštaje o svojim potrebama.

"Nadamo se da će se u 2019. godini nastaviti projekat u najmanje još desetak gradova", rekla je Mihajlović i dodala da se nije još razgovaralo u komisiji, niti je doneta bilo kakva odluka, da se program jeftine stanogradnje proširi na građane koji nisu pripadnici Vojske Srbije, MUP-a i BIA.

Gradnja stanova u šest gradova, kvadrat 500 evra

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mihajlović: Krajem marta ogledni stan za snage bezbednosti

Izvor: N1 televizija, 20.Feb.2018

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je u Aranđelovcu da će krajem marta biti završen "ogledni stan" za snage bezbednosti, kako bi budući kupci mogli da vide kakve će stanove kupovati...Ministarstvo je saopštilo da je Mihajlović rekla da je na sednici Nacionalne komisije dogovoreno...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.