Kraj rata? Poznato ko će objaviti detalje

Izvor: B92, 21.Nov.2023, 08:34

Kraj rata? Poznato ko će objaviti detalje

Šef političkog biroa Hamasa Ismail Hanije tvrdi da su blizu sporazuma o primirju sa Izraelom.

U saopštenju objavljenom na Telegramu, Hanije, koji se nalazi u Dohi, prestonici Katara, naveo je da je Hamas dao svoj odgovor Kataru i drugim posrednicima, ne iznoseći detalje.

Prethodno je zvaničnik Hamasa, Izat el Rešik, izjavio da su u toku razgovori između Hamasa i Izraela o privremenom primirju tokom kojeg bi se organizovao ulazak pomoći u Pojas Gaze i, pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga, razmenili taoci i zatvorenici.

"Očekivani sporazum će uključivati oslobađanje izraelskih talaca, žena i dece, u zamenu za oslobađanje palestinskih žena i dece u okupacionim zatvorima", rekao je El Rešik za "Al Džaziru".

Prema njegovim rečima, detalje o primirju objaviće katarski zvaničnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izrael i Hamas blizu dogovora o primirju

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2023

DOHA - Šef političkog biroa Hamasa Ismail Hanije tvrdi da su blizu sporazuma o primirju sa Izraelom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.