Kraj drame: Ubio se policajac

Izvor: B92, 08.Okt.2013, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj drame: Ubio se policajac

Loznica -- Policajac D. M. se ubio kada su specijalci upali u kuću u blizini Loznice u kojoj se on zabarikadirao sinoć, nakon što je pucao u nevenčanu suprugu.

Pripadnici specijalnih jedinica su uz suzavac i šok bombe pokušali da izvuku muškarca iz kuće, otvorena je i vatra, a D. M. je pucnjem iz pištolja sebi oduzeo život.

Drama u Lipničkom šoru kod Loznice trajala je još od sinoć, kada je policija opkolila kuću, a pregovarači su pokušavali da uspostave kontakt >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa muškarcem.

Pregovarački tim Policijske uprave iz Šapca pokušavao je sinoć od 22 sata da ostvari kontakt sa D. M., kako bi se on eventualno predao, a tokom dana i rodbina je pokušala da ga nagovori da izađe iz kuće.

Kako ništa nije urodilo plodom, oko 15.30h počela je akcija specijalaca, koja je okončana smrtnim ishodom.

Saopšteno je da pripadnici specijalnih jedinica nisu otvorili vatru na D. M. već su ispalili pucnje upozorenja.

Žena, koju je nevenčani suprug sinoć ranio, primljena je u Urgentni centar u Beogradu sa povredama glave, podvrgnuta je neurohirurškoj intervenciji i nalazi se u šok sobi, rekao je direktor te ustanove dr Zlatibor Lončar. Više informacija očekuje se tek kada prođu kritična 24 časa od ranjavanja.

Napadač, koji je pripadnik policije zaposlen u Beogradu, sa nevenčanom suprugom ima devojčicu od tri godine koja je na bezbednom.

D. M. se sinoć između 18 i 19 sati posvađao sa nevenčanom suprugom u butiku gde je radila, a zatim ispalio tri metka, rekao je za RTS načelnik PU Šabac Slaviša Spasojević.

"Jedan metak je pogodio ženu u nadlakticu, a jedan u predeo vrata", rekao je Spasojević dodajući da je napadač nakon toga otišao sa mesta pucnjave.

Jutros je potvrđeno da je D. M. pripadnik policije, ali je objašnjeno da nije zaposlen u Loznici već u Beogradu.

Policija je opkolila kuću u kojoj je D.M. bio zatvoren od sinoć oko 22 časa. Kako je ranije jutros izjavio načelnik Policijske uprave u Šapcu Slaviša Spasojević, on je u kući bio sam.

Načelnik šabačke policije je rekao da je sinoć bilo kontakata sa osumnjičenim i da on tada nije iznosio nikakve zahteve.

Starešina primetio promene u ponašanju

Ovaj policajac radio je u Beogradu, a kako nezvanično saznaje B92, starešina je primetio promene u njegovom ponašanju, zbog čega ga je slao da razgovara sa psihologom.

"Ja ću upotrebiti onu staru priču o komšiji koji je bio miran, nosio kese svaki dan, bio dobar tata i odjednom pukao i pobio celu porodicu. To se prosto događa, nikad se ne desi preko noći...Međutim, mi kada vidimo rezultat kažemo to se desilo preko noći. Postoji nešto što se zove kumulacija stresnih događaja. Čovek osim posla ima porodicu ima probleme, emotivne krize, probleme na poslu, kompeticiju, strogog šefa itd.", kaže Jasna Veljković, specijalista kliničke psihologije.

Samo dan ranije u Novom Sadu, policajac je prilikom igranja oružjem ubio kolegu i prijatelja, a zatim pokušao da se ubije. Stručnjaci kažu da su policajci, zbog specifičnog posla, više izloženi stresu.

"Prvi problem jeste taj da u srpskoj policiji ne postoji dovoljna psihološka podrška policijskim službenicima, da se suoče sa svim stresnim situacijama sa kojima su oni suočeni svaki dan. Nivo stresa koji oni imaju je mnogo veći od nivoa stresa nekog običnog čoveka", kaže za B92 Saša Đorđević iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

U MUP-u nema dovoljno psihologa koji bi pružali podršku policajcima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ubio se policajac

Izvor: RTV Pink, 08.Okt.2013

. . . Policajac D. M. se ubio kada su specijalci upali u kuću u blizini Loznice u kojoj se on zabarikadirao sinoć, nakon što je pucao u nevenčanu suprugu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.