Kragujevac: Privođenje zbog utaje poreza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2018, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevac: Privođenje zbog utaje poreza

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica jednog privrednog preduzeća iz Aranđelovca (44), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

Kako se sumnja, on je u 2017. i 2018. godini, u nameri da potpuno izbegne plaćanje poreza, davao lažne podatke o stečenim prihodima koje su od uticaja na utvrđivanje poreskih obaveza, a koje su proistekle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz neregistrovanog proizvodnog pogona građevinskog materijala.

Na ovaj način je izbegao obračun i plaćanje poreza u iznosu od 3.294.086 dinara za koliko je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije, saopštila je Policijska uprava Kragujevac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kragujevac, privođenje zbog sumnje na utaju poreza

Izvor: RTS, 27.Nov.2018

. Protiv odgovornog lica privrednog preduzeća iz Aranđelovca, podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja, saopštila je Policijska uprava Kragujevac.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.