Kozarev: Mir na KiM relativna kategorija

Izvor: RTS, 29.Maj.2019, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozarev: Mir na KiM relativna kategorija

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev istakao je da situacija na severu KiM nije nimalo naivna, dodajući da će se truditi da održe mir i pruže maksimalnu zaštitu i podršku privedenim Srbima.
Dušan Kozarev je rekao za RTS da je mir na KiM realativna kategorija naručito poslednjih dana, ali i meseci otkad traju provokacije. 

Kozarev je naglasio da su juče provokacije Albanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dejstvovale pod firmom specijalnih jedinica.
"U pitanju su presvučeni, agresivni ekstremisti kojima je za cilj bio samo da zastraše srpski narod u četiri opštine na severu KiM", rekao je Kozarev.
Dušan Kozarev istakao je da je napravljen javni balans time što juče nisu bili meta samo Srbi, već će se postupak pokrenuti i protiv nekoliko Albanaca.
"Tim Albancima su na papirićima slati pozivi da se jave u policijske stanice, uredno, kulturno kako bi to bilo prema nekim civilizacijskim procedurama i očekivano", rekao je Kozarev dodajući da su po Srbe krenuli pod punom ratnom opremom, sa dugim cevima i šlemovima.
Zamenik direktora Kancelarije za KiM naglašava da će advokati voditi računa da u daljoj proceduri pruže maksimalnu pomoć i podršku svima koji su juče zlostavljani, privedeni i povređeni.
"Situacija nije nimalo naivna, ovo je nešto što isrcpljuje, možda već i decenijama ako gledamo uslovno unazad, ali posebno u poslednjih godinu dana, naručito nakon otmice direktora kancelarije za KiM, gospodina Marka Đurića", rekao je Dušan Kozarev.
Kozarev je istakao da će se truditi da se mir na severu KiM održi.
"Želimo mir, trudićemo se da ga očuvamo, da ga odbranimo i po svaku moguću cenu, ali ne preko određenih crvenih linija i kad je u pitanju zaštita elementarnih života našeg stranovništva na severu KiM, bilo kakvi događaji koji bi vodili ka tome, ubuduće će naići na adekvatan odgovor naše države, našeg naroda", zaključuje Kozarev.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.