Koštunica o ulasku u EU: Nisam promenio stav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2009, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica o ulasku u EU: Nisam promenio stav

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica izjavio je "Presu" da njegova politika prema Evropi "nije od juče i nije se menjala već deset godina".

To je ujedno i odgovor lideru SNS Tomislavu Nikoliću, koji od njega traži da se izjasni o ulasku Srbije u EU, navodi list.

"Ona je ista kao i kad smo dobili Studiju izvodljivosti, kad smo započeli pregovore o SSP-u i pregovore o viznoj liberalizaciji i kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << smo kritikovali jednostranu primenu SSP-a i upozorili na pravu ulogu Euleksa na Kosovu", rekao je Koštunica.

"Uvek polazeći od Srbije i naših državnih i nacionalnih interesa, zastupamo stav da celovita Srbija treba da zauzme svoje mesto u EU. Zato moramo da insistiramo na otvorenom dijalogu sa Briselom, sa jasnim argumentima da nijedna država ne može svojom teritorijom da plaća ulaznicu za EU", naglasio je Koštunica.

On smatra da, umesto parole da EU nema alternativu i vladajuće politike bespogovornog ispunjavanja diktata, da politička načela za koja se zalaže DSS predstavljaju najbolju meru državotvorne politike koju Srbija treba da vodi.

Koštunica je ponovio da DSS traži izbore da bi se promenila "pogubna vladajuća politika".
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.