Koštunica: Potrebna nova državna politika

Izvor: RTS, 07.Mar.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Potrebna nova državna politika

Dosadašnja politika nije vodila računa o Srbiji i njenom razvoju, o životima njenih građana, nego o evropskim integracijama, rekao lider DSS-a. Vojislav Koštunica istakao da se DSS zalaže za redefinisanje i preispitivanje odnosa sa EU.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica kaže da je Srbiji potrebna nova državna politika i da Srbija ni po koju cenu ne treba da bude članica Evropske unije.

"Dosadašnja politika nije vodila računa o Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i njenom razvoju, o životima njenih građana, nego o evropskim integracijama. Bila su nam puna usta i uši priča o evropskim integracijama", rekao je Koštunica u Domu sindikata u Kragujevcu.

Koštunica je ponovio da je Srbiji potrebna politika koja neće interese Srbije podrediti interesima evropskih integracija i Brisela.

"Srbiji je potrebna naša, srpska državna politika jer ova koja je do sada vođena nije bila ni državna ni srpska. Nije se vodila ni u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu nego u Briselu, Berlinu i Vašingtonu", naveo je Koštunica.

Koštunica je dodao da se DSS zalaže za redefinisanje i preispitivanje odnosa sa EU.

"Srbija ne treba da bude član EU, ali treba da sarađuje sa svim državama. I sa EU i sa njenim članicama, ali u skladu sa svojim interesima. Ne treba da se lancima na štetu naroda vezuje za EU", rekao je Koštunica.

Lider DSS-a je ponovio da Srbija treba da bude politički neutralna, a da je jedini put slobodnog ekonomskog razvoja put političke neutralnosti.

Koštunica se založio za raspisivanje referenduma o eventualnom članstvu u EU ali da se, za početak, i građani na predstojećim izborima opredele protiv toga.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.