Izvor: B92, 03.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Oslanjanje na agrar

Dobanovci, Beograd -- Predsednik Demokratske stranke Srbije i premijer Vojislav Koštunica kaže da Srbija može da se osloni na agrar.

Koštunica je danas na poljoprivrednom dobru Agro u Dobanovcima rekao da je oporavak tog kombinata potvrda da je njegova vlada radila dobro i da Srbija može da se osloni na poljoprivredu.

Koštunica je rekao da bi prevashodni zadatak buduće vlade trebalo da bude smanjenje nezaposlenosti, najavio je nastavak privredne reforme i podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ocenu Evropske banke za obnovu i razvoj da je Srbija lider u brzini reformi.

Koštunica je ponovio da su državni prioriteti u narednom periodu očuvanje teritorijalnog integriteta i nastavak evropskih integracija.

Nakon posete Adi ciganliji, Koštunica je ocenio da Srbija ima sve više saveznika u naporima da objasni da je potrebno da se međunarodni principi koji važe za demokratske zemlje moraju primeniti i na rešenje statusa Kosova i Metohije.

Koštunica je ocenio da je Srbija mnogo uradila po pitanju ispunjenja obaveza prema Haškom tribunalu i dodao da "ni mnogo veće zemlje ne mogu da sve urade onda kada to žele".

Prema njegovim rečima, sve više zemalja uviđa da je uslovljavanje nastavka pregovora o stabilizaciji i pridruživanju Srbije EU izručenjem svih haških optuženika bilo "nepotrebno, pogrešno i naopako".

120 miliona evra za obale i kanale

Predrag Bubalo kaže da će Srbija uzeti 120 miliona evra kredita za nasipe na obalama i za čišćenje kanala u Vojvodini.

Član DSS-a, koji je ministar privrede, posle razgledanja radova na utvrđivanju obale Save na Adi Ciganliji, rekao je da će kredit biti uzet jer Srbija nema dovoljno sredstava da popravi nasipe i očisti kanale u kratkom roku. "To nije veliko zaduženje jer će tako biti sprečena mnogo veća šteta koja može nastati izlivanjem reka", rekao je Bubalo.

On je dodao da će tako biti plaćeno i uklanjanje mulja iz kanala Dunav-Tisa-Dunav kako bi oni bili osposobljeni za prijem veće količine vode na proleće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.