Izvor: B92, 30.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš pozvao Vojvođane na izbore

Novi Sad -- Predsednik Skupštine Vojvodine pozvao je građane Vojvodine da 3. februara glasaju u drugom krugu izbora za predsednika Srbije.

Bojan Kostreš je na konferenciji za novinare rekao da će "jedino glasanjem" građani Vojvodine pokazati da žele napredak i dobru demokratsku budućnost Srbije, kao i to da su spremni da grade demokratske institucije u Srbiji.

"Važno je da građani izađu na birališta i pokažu kakvu budućnost žele, zaokruživanjem kandidata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za koga veruju da treba da glasaju", rekao je predsednik Skupštine Vojvodine.

Kostreš je ocenio da će se na predsedničkim izborima pokazati i da li građani žele stabilnu, jaku i bogatu Srbiju, koja uvažava interese građana Vojvodine ili žele da se vrate "u period nestabilnosti, straha, izolacije, krize i nemaštine".

On je posebno apelovao na mlade da izađu na izbore, ocenjujući da mladi "mogu najviše da izgube ukoliko neko drugi bude birao u njihovo ime".

"Bez obzira na to da li su potpuno zadovoljni nivoom demokratije u Srbiji treba da izađu na izbore i ne dozvole da neko drugi odlučuje u njihovo ime, kako ne bi izgubili perspektivu da žive u nekoj budućoj evropskoj Srbiji", rekao je Kostreš.

Predsednik Skupštine Vojvodine naveo je da napadi Srpske radikalne stranke na njega zbog otvaranja izložbe "Odstupanja" na kojoj se predstavilo 11 mladih umetnika iz Prištine govori o tome "koliko su jasne razlike između njega i radikala".

On je rekao da može da razume da "radikali nikada neće dobaciti do toga šta je umetnički izraz i antiratna poruka", pošto su oni "uvek bili ratni huškači i sprovodioci ratnih zbivanja i zato im smeta antiratna izložba i njene poruke".

"To što su povukli tako nizak potez govori i o tome da, ma koliko im savetnici sa strane govorili da budu mirni i umiveni oni to ne mogu. Možda vuk dlaku menja, ali ćud nikada, što pokazuju i radikalski izlivi mržnje", naveo je Kostreš.

SRS je u plaćenim terminima na televizijskim stanicama poslednjih dana emitovala spotove u kojima lidera LSV Nenada Čanka optužuje da podržava ideju da se Srem pripoji Hrvatskoj, a Kostreša da veliča zlodela albanskih terorista.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.