Kosovska vlada diže rampu za ilegalne imigrante

Izvor: Mondo, 10.Feb.2015, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska vlada diže rampu za ilegalne imigrante

Vlada Kosova priprema konkretne mere kojima će pokušati da spreči masovnu ilegalnu migraciju stanovnika u zemlje Evropske unije.

Foto: screenshot,YouTube

Portparol Vlade Kosova i ministar rada i socijalnog staranja Arban Abraši rekao je da je Vlada "u procesu izrade konkretnih mera".

"Počelo je sa otpisivanjem dugova, a nastavićemo i sa drugim merama, koliko to budžet bude dozvolio. Dogovoreno je da u procesu rebalansa prioritet imaju mere za sprečavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i borbu protiv ilegalnih migracija", rekao je Abraši.

Naveo je da će rebalans doneti fiskalne, poreske i druge olakšice koje se odnose na stvaranje povoljnih uslova za preduzetništvo, kao i posebne fondove u podršci poboljšanja stanja posebnih grupa građana, na povećanju blagostanja i otvaranja novih radnih mesta.

On je dodao da osim institucija, doprinos tom procesu treba da daju i opozicione stranke konkretnim idejama a ne ad hok predlozima.

U poslednja dva meseca, po nezvaničnim podacima, Kosovo je napustilo nekoliko desetina hiljada građana koji preko Srbije odlaze u Mađarsku odakle nastavljaju put ka zapadnoevropskim zemljama, pre svega Nemačkoj, Austriji i Francuskoj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.