Izvor: Southeast European Times, 20.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo vidi UNMIK kao prepreku suverenitetu

20/03/2009

PRIŠTINA, Kosovo -- UN priznaju da većina ljudi na Kosovu vidi UNMIK kao prepreku, što otežava lokalnim institucijama da obavljaju svoje dužnosti u skladu sa ustavom, izvestili su lokalni mediji u četvrtak (19. marta). U poslednjem kvartalnom izveštaju Saveta bezbednosti UN o Kosovu navodi se da se UNMIK suočava sa mnogim izazovima u ispunjavanju svojih dužnosti u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN. Kosovski ministar inostranih poslova Skender Hiseni će, >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << kako se očekuje, govoriti na sednici saveta u ponedeljak, gde će zatražiti da se ukine mandat UNMIK-a i sva njegova ovlašćenja prebace na misiju EULEKS koju vodi EU.

U međuvremenu u četvrtak, Španija je najavila da planira da povuče preko 600 vojnika sa Kosova do kraja juna. Španske trupe su u sastavu KFOR-a od njegovog pokretanja 1999. godine. Komentarišući odluku Španije, portparol NATO-a Džejms Apaturaj rekao je u Briselu da generalni sekretar Jap de Hop Shefer nije zadovoljan zato što španske vlasti nisu pre toga konsultovale Alijansu. (Koha Ditore, Zeri, Lajm, Ekspres, Kosovalajv - 20/03/09; Kohavižn, Kosovalajv, RTK - 19/03/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.