Kosovo ulazi u UN na proleće?

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2017, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo ulazi u UN na proleće?

Nedopustivo je da se zbog spoljnih pritisaka i ucena, zarad nastavka evrointegracija i obećanog prijema u Evropsku uniju ubrzano nastavlja proces prihvatanja secesije Kosova.

Zahtevi da se potpiše "pravno obavezujući sporazum" Srbije i Kosova i da Srbija da formalnu saglasnost za prijem secesionističkog Kosova u Ujedinjene nacije moraju biti najodlučnije odbijeni, upozoravaju u Demokratskoj stranci Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na TV Hepi u ponedeljak uveče rekao da u "ovakvim uslovima političke polarizacije i postojanja multipolarnog sveta ne postoji nikakva šansa da Kosovo dobije stolicu u UN".

Ali je u istoj rečenici dodao da je to moguće u dogovoru sa Srbijom "u kojem ona mora da ima nešto, a ne da nema ništa i da bude ponižena".

Na insistiranje da pojasni šta je to "nešto", on je poručio da će to otkriti u martu ili aprilu sledeće godine.

Ovu njegovu direktnu potvrdu da će na proleće doći do krupnih i sudbonosnih odluka u vezi sa Kosovom, većina medija u Beogradu nije istakla u prvi plan, ali ni većina opozicionih partija, osim DSS.

Podsetimo, u septembru je predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači za Glas Amerike izjavio da će u bliskoj budućnosti Srbija priznati Kosovo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.