Kosovo kreće u kampanju za priznanje

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jul.2010, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovo kreće u kampanju za priznanje

Privremeni ministar spoljnih poslova Kosova i Metohije Skender Hiseni najavio je da će u 121 zemlju uputiti zahtev za zvanično priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosmeta, javlja AP.

Hiseni je ocenio da je mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu da se deklaracijom o proglašenju nezavisnosti Kosmeta ne krši međunarodno pravo "stvorilo sasvim nov kontekst".

"U skladu sa tim, već sam danas počeo novu kampanju, kako bi animirao zemlje koje još nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << priznale Kosmet", rekao je Hiseni.

On je izjavio da će tokom vikenda otputovati u Sjedinjene Američke Države, gde će imati oko 60 sastanaka sa predstavnicima više zemalja, kako bi obezbedio što više novih priznanja Kosova do septembra, kada se održava Generalna skupština Ujedinjenih nacija.

Zahtev za članstvo u UN

Privremeni predsednik Kosmeta Fatmir Sejdiju najavio je da bi 2011. godine Kosmet mogao da podnese zahtev za članstvo u UN. "Trebaće nam nova priznavanja, ali želim da verujem da ćemo naredne godine predstaviti nove argumente u vezi sa našim zahtevom za učlanjenje u UN", rekao je Sejdiu, a prenosi prištinska štampa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.