Kosnet: Porodice žetelaca zaslužuju pravdu

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosnet: Porodice žetelaca zaslužuju pravdu

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, zatražio je pravdu za 14 Srba ubijenih posle rata u Starom Gracku, kod Lipljana.
Filip Kosnet je na Tviteru podsetio da je 20 godina prošlo od kada je ubijeno 14 žetelaca u selu Staro Gracko i istakao da njihove porodice zaslužuju pravdu.

Samo nekoliko dana nakon završetka sukoba na Kosovu i Metohiji 1999. i pošto su kontrolu nad kosovskom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << teritorijom preuzeli UN I NATO, u selu Staro Gracko ubijeno je 14 kosovskih Srba dok su ubirali plodove žitnih polja.
U napadu su stradala četiri člana porodice Janićijević – Slobodan, Mile, Momir i Novica, koji je imao samo 17 godina. Ubijen je i Andrija Odalović, braća Jovica i Rade Živić, Stanimir i Boško Đekić, Saša i Ljubiša Cvejić, Nikola Stojanović, Miodrag Tepšić i Milovan Jovanović. 
Za jedan od najtežih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji po dolasku međunarodne misije još niko nije odgovarao.
Unmik je započeo istragu, pa je predmet predao Euleksu koji je obustavio istragu uz obrazloženje da nemaju dovoljno dokaza za podizanje optužnice.
Sedam Albanaca, pripadnika bivše OVK, bilo je pod istragom za ubistvo.
Porodice stradalih očekuju da slučaj preuzme Specijalni sud za ratne zločine pripadnika bivše OVK-a.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kosnet: Porodice 14 ubijenih žetelaca zaslužuju pravdu

Izvor: Večernje novosti, 23.Jul.2019

Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, zatražio je pravdu za 14 Srba ubijenih posle rata u Starom Gracku, kod Lipljana Američki ambasador u Prištini, Filip Kosnet, zatražio je pravdu za 14 Srba ubijenih posle rata u Starom Gracku, kod Lipljana. Kosnet je na svom tviter...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.