Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jun.2016, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarac: Savez za promjene ne mari za popis

SARAJEVO – Staša Košarac, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rekao je danas da je ova stranka imala jasan stav da treba nastaviti sa hitnom sjednicom, prije početka redovne.

"Smatramo da postoji niz argumenata da prvo završimo hitnu sjednicu. Pitanje popisa stnaovništva i načina obrade podataka izazvalo je niz oštrih političkih stavova u ovoj zemlji i SNSD smatra da je to jedna važna tema o kojoj treba raspraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u Parlamentu", rekao je Košarac, dodavši da je od Mladena Bosićam predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH  tražio da prvo zakaže hitnu usjednicu.

Ističe da su mišljenja da rasprava o jednostranoj odluci Velimira Jukića, direktora Agencije za statisitku BiH mora biti kvalitetnija od one  koja se vodila juče na Vijeću ministara BiH.

Naglašava da je, s druge strane, Savez za promijene trebao zajedno sa SNSD-om da ne učestvuje na redovnoj sjednici dok se ne završi započeta hitna sjednica.

"Ključna odgovornost jeste u ljudima koji su okupljeni oko takozvanog Saveza za promijene, da na kraju razumno shvate poruke koje dolaze iz institucija RS, a one su veoma značajne i veoma korektne. Čini se da ne postoji politička spremnost u  takozvanom Savezu za promijene da se više uključi u ovaj proces i da omogućimo ovakve odluke. Vidjećemo kakva će biti rasprava u nastavku", rekao je Košarac.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.