Korni grupa ponovo se okupila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korni grupa ponovo se okupila

Korni grupa ponovo se okupila posle više od tri decenije i najavila povratnički koncert za 30. novembar u beogradskom Sava centru, potvrdio je za Blic osnivač benda Kornelije Kovač.

Pored Kovača, nastupiće gitarista Josip Boček i pevač Dado Topić, dok će se basista Bojan Hreljac pojaviti kao specijalni gost.

Novi članovi benda su basista Peđa Milanović, klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.

Smatrao sam da "Korni grupa" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << treba da se vrati na scenu, jer danas ne čujem da neko svira išta slično onome što smo mi radili. Imam energiju i ambiciju da radim i našao sam ponovo saradnike sa kojima ću svirati muziku koja će da zazvuči drukčije od svih ostalih, rekao Kovač.

Nastala 1968. godine u Beogradu, "Korni grupa" je popularnost stekla hitovima "Čovek i pas", "Trla baba lan", "Etida", Ivo Lola", "Divlje jagode", a spajala je rok, pop, klasiku i džez.

Grupa je prestala da postoji 1974. godine. Okupili su samo još jednom, za turneju "Legende Ju roka" 1987. godine.

Ulaznice za povratnički koncert Korni grupe koštaju 1.500, 1.800, 2.100, 2.400 i 2.800 dinara, a prodaju se na blagajni Sava centra i preko mreže Eventima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Povratak Korni grupe

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2018

Korni grupa ponovo se okupila posle više od tri decenije i najavila povratnički koncert za 30. novembar u beogradskom Sava centru, potvrdio je za Blic osnivač benda Kornelije Kovač...Pored Kovača, nastupiće gitarista Josip Boček i pevač Dado Topić, dok će se basista Bojan Hreljac pojaviti kao...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.