Koridor 10: Ko usporava nepostojeću eksproprijaciju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridor 10: Ko usporava nepostojeću eksproprijaciju?

BEOGRAD - "Putevi Srbije" saopštili su danas da eksproprijaciju zemljišta na deonici Batajnica - Dobanovci, duž Koridora 10, ne usporavaju vlasnici ili korisnici zemljišta, kako je navedeno u pojedinim medijima, pošto eksproprijacija na toj deonici još nije ni počela.

Kako je navedeno, postoje tri razloga zašto eksproprijacija na toj deonici nije počela : katastri u Zemunu i Surčinu prethodno treba da sprovedu "cepanje" parcela preko kojih će se graditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obilaznica oko Beograda, posle toga Vlada treba da donese rešenje o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju na toj deonici, a, takođe, novac za eksproprijaciju na toj deonici nije obezbeđen.

Tek posle ispunjenja sva tri navedena uslova "Putevi Srbije" će kao korisnik eksproprijacije pokrenuti i sprovesti taj postupak zajedno sa imovinsko-pravnim službama u opštinama kroz koje će se graditi ta deonica, objašnjeno je u saopštenju.

U postupku eksproprijacije, koja se sprovodi po Zakonu o eksproprijaciji, ne postoji mogućnost da bilo ko ucenjuje državu nerealnim zahtevima, a sa druge strane, država u tom postupku ne pregovara ni sa kim, naveli su "Putevi Srbije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.