Korejski izborni jezik na Univerzitetu u Nišu

Izvor: RTS, 30.Nov.2016, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korejski izborni jezik na Univerzitetu u Nišu

Na Filozofskom fakultetu u Nišu od ovog semestra više od 100 studenta Univerziteta u Nišu pohađa korejski jezik, kao izborni jezik. Za učenje tog indoevropskog jezika vlada veliko interesovanje studenata engleskog jezika, ali i studenata Mašinskog, Elektronskog, Pravnog i Ekonomskog fakulteta u Nišu.
Tamara koja nas je pozdravila na korejskom je kao i većina studenata Univerziteta u Nišu osnove >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog jezika savladala za manje od dva meseca.

"Ti jezici što se konkretno moje struke tiče su jako bitni, engleski prvenstveno, ali što više jezika znamo da koristimo to bolje", kaže Tamara Mitić, student Mašinskog fakulteta.
Profesorka Jangum Li predavala je mnogim studentima iz Evrope, ali kaže da sa srpskim studentima nije imala iskustva. Došla je u Srbiju početkom oktobra želeći da korejskom jeziku nauči mnoge.
"Moji studenti su vrlo pametni, brzo napreduju, zainteresovani su za jezik, i nadam se da ću im sem korejskog jezika preneti nešto i o korejskoj kulturi a jednog dana ćemo zajedno spremati korejsku hranu i gledati korejske filmove", kaže prof Dr Lee Yanggeum - profesor Korejskog jezika.
Inicijativa profesorke Li i pomoć Korejske fondacije za jezike omogućili su niškim studentima učenje korejskog jezika koji nije u studiskom programu niškog Filozofskog fakulteta.
"Biće još jedan parelelno kurs u toku sledećeg semestra u februaru, znači za one koji nisu studenti, ali će naglasak više biti na korejskoj kulturi", kaže prof. dr Savka Blagojević, Centar za strane jezike na Filozofskom fakultetu.
"U poslednje vreme upoznajem sve više azijata i među tim ljudima upoznati i korejce što me i nagnalo da počnem da učim ovaj jezik", kaže Isidora Vojinović, student Filozofskog fakulteta.
O životu u Nišu, o hrani, o tome kako da se snađe u prevozu i koristi dinare, profesorku su učili njeni studenti.
Studenti će korejski jezik usavršavati naredne dve godine koliko će i profesorka Li boraviti u Nišu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.