Kopilot Lubic patio od depresije?

Izvor: B92, 26.Mar.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kopilot Lubic patio od depresije?

Poznanici kopilota Andreasa Lubica, koji je prema istrazi namerno srušio avion, kažu da je bio srećan zbog posla koji ima. Mediji: Patio je od depresije.

Andreas Lubic je uvek pokazivao da je oduševljen što je dobio posao u Džerman vingsu, nikad nije pokazao bilo kakav drugačiji znak, kažu ljudi koji su ga učili letenju kao tinejdžera u njegovom rodnom gradu Montabauru u zapadnoj Nemačkoj.

Međutim, nekoliko nemačkih medija je javilo da je Lubic izgleda patio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od depresije.

Nemačka televizija N-24, pozivajući se na njegove komšije, javila je da je on, izgleda, patio od depresije i bio na lečenju.

Nemački dnevnik "Frankfurter algemajne cajtung" citira majku jedne školske drugarice kopilota, koja je rekla da se Lubic poverio njenom detetu da je za vreme školovanja imao psihičke probleme.

Pročitajte još:

Majka je rekla da je njena kćerka Lubica srela poslednji put pred Božić, kada je, kako je rekla, delovao normalno.

Francuski tužioci danas su rekli, na osnovu snimka razgovora u pilotskoj kabini, da je Lubic, kopilot aviona nemačke kompanije Džerman vings 9525 koji se srušio u utorak, namerno uzmerio letelicu u planine.

Članovi jedriličarkog kluba u njegovom gradu Montabauru, gde je obnovio svoju dozvolu za letenje prošle jeseni, rekli su za agenciju AP da je dvadesetosmogodišnji Lubic izgledao srećan sa svojim poslom u niskobudžetnoj avio-kompaniji koja je deo grupe Lufthanza.

On je počeo da radi u Džerman vingsu u septembru 2013. i bio je vrlo raspoložen kada se vratio u jedriličarski klub prošle jeseni da obnovi jedriličarsku dozvolu, kažu oni.

"Bio je srećan što ima posao sa Džerman vingsom i bilo mu je dobro. Bio je vrlo zadovoljan i odisao je dobrim raspoloženjem", rekao je dugogodišnji član kluba Peter Riker, koji ga je gledao kako uči da leti.

Predsednik kluba Klaus Radke rekao je da odbacuje zaključak tužilaca iz Marselja da je kopilot Lubic, pošto je pilot nakrako napustio kokpit, namerno poslao u spuštanje avion koji je udario u francuske Alpe.

"Ne vidim kako bilo ko može da izvede takav zaključak pre no što je istraga završena", rekao je Radke za AP.

U kući za koju se veruje da je kuća njegovih roditelja zavese su navučene i četvora policijska kola su parkirana ispred. Policija je držala medije dalje od vrata porodične kuće u imućnom delu Montabaura, grada 60 kilometara severozapadno od Frankfurta, okruženog šumovitim planinama.

Susedi su odbili da komentarišu, a policija je rekla novinarima da ne prilaze.

Lubic je u jedriličarskom klubu naučio letenje u beloj jedrilici ASK-21, koja je i sada u hangaru kluba.

Riker je rekao da se seća Lubica kao dosta tihog, prijateljski nastrojenog dečaka kada se prvi put pojavio u klubu kao 14-godišnjak ili 15-godišnjak i rekao da hoće da uči da leti.

Posle dobijanja dozvole za letenje jedrilicama kao tinejdžer, primljen je u Lufthanzu na obuku, posle završetka gimnazije Mons-Tabor u svom gradu.

Po navodima te avio-kompanije, on se obučavao u Bremenu pre no što je počeo da leti za Džerman vings u septembru 2013.

Riker je rekao da je Lubic takođe bio na obuci u Feniksu, u američkoj državi Arizoni.

Do utorka kada se avion kojim je upravljao srušio, on je imao 630 sati komercijalnog leta, navela je avio-kompanija.

Riker je rekao da Lubic nije davao nikakve naznake da nešto nije u redu prilikom svog dolaska u klub u jesen prošle godine.

"Izgledao je oduševljen svojom karijerom. Ne mogu da se setim ničega što bi izgledalo da nije u redu", rekao je on.

Riker je rekao da je Lubic imao devojku, ali nije znao detalje o njegovom životu.

Agencija AP nije mogla da stupi u kontakt s Lubicovom porodicom, ali nedavno izbrisana Fejsbuk stranica s njegovim imenom pokazuje nasmejanog muškarca u tamnobraon jakni kako pozira ispred mosta Golden gejt u Kaliforniji. Riker je potvrdio da je to slika Lubica.

Na stranici na Fejsbuku koja je ukinuta u poslednja dva dana pisalo je da se Lubic interesuje za avijaciju, uključujući i avion "erbas A320" u kojem je poginuo u utorak, kao i za Luftnazu, i aerodrom Feniks Gudjer u Arizoni.

Na stranici je takođe bio link za rezultat na Lufthanzinom polumaratonu 2011. u Frankfurtu, na kojem je učestvovao.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mediji: Kopilot “Džermanvingsa” patio od depresije?

Izvor: Blic, 26.Mar.2015

Kopilot "Džermanvingsa" Andreas Lubic, koji je prema istrazi namernu srušio avion sa 150 putnika, patio je, izgleda od depresije, javilo je nekoliko nemačkih medija...Andreas Lubic..Nemačka televizija N-24, pozivajući se na njegove komšije, javila je da je on, izgleda, patio od depresije i bio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.