Koordinaciono telo nastavlja da radi

Izvor: RTS, 26.Maj.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koordinaciono telo nastavlja da radi

Koordinaciono telo za jug Srbije bez problema nastavlja da radi u skladu s principima koji su utvrđeni prilikom potpisivanja sporazuma o učešću Albanaca u tom telu, izjavio Milan Marković. U planu Kancelarija zaštitnika građana na jugu Srbije.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je da Koordinaciono telo za jug Srbije bez ikakvih problema nastavlja da radi shodno principima koji su utvrđeni prilikom potpisivanja sporazuma o učešću Albanaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u tom telu, odnosno njegovoj reorganizaciji.

Marković je rekao da je ključni dogovor postignut na Predsedništvu Koordinacionog tela to što je će prva kancelarija Republičkog zaštitnika građana van Beograda biti otvorena upravo u jednoj od tri opštine juga Srbije - Preševu, Medveđi ili Bujanovcu.

"To će biti veliki pomak u ostvarivanju ljudskih prava za sve građane ovih opština i u krajnjem slučaju otklanjanje nekih dilema koje sada postoje i otežavaju rad Koordinacionog tela", ocenio je Marković.

Komentarišući nesporazume između Partije za demokratsko delovanje Rize Haljimija i Demokratske partije Albanaca Ragmi Mustafe čija se koalicija pre gotovo dva meseca raspala u Preševu, Marković je rekao da je to pitanje tih partija.

"Reč je o različitim političkim opcijama koje imaju, naravno, i određene svoje političke stavove", rekao je Marković i dodao da to nije predmet njegovog interesovanja, kao i da će učiniti da međupartijski nesporazumi ne utiču na rad Koordinacionog tela čiji je on predsednik.

"Koordinaciono telo radi zaista za sve građane ove tri opštine i mislim da su predstavnici ove dve partije toga svesni i da će dati sve od sebe da naš zadatak bude ispunjen", rekao je  Marković podsetivši da je ovo bio prvi sastanak Predsedništva nakon reorganizacije Koordinacionog tela.

Sastanku su, dodao je, prisustvovali predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa i predsednik Skupštine opštine Preševo Jonuz Musliju, kao i Haljimi i predstavnici opštine Bujanovac.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marković: Halimi ljut jer je izgubio vlast u Preševu

Izvor: Blic, 26.Maj.2009

Izjave Rize Halimija da će napustiti Koordinaciono telo za jug Srbije su posledica činjenice da je izgubio poziciju u Preševu, kaže za „Blic” ministar za državnu i lokalnu samoupravu Milan Marković, reagujući na nezadovoljstvo Halimija, predsednika Partije za demokratsko delovanje...Riza...

Nastavak na Blic...

Marković umereni optimista

Izvor: B92, 27.Maj.2009, 16:38

Bujanovac -- Predstavnici Albanaca na jugu Srbije potvrdili su da će nastaviti da učestvuju u radu Koordinacionog tela... Svoje učešće uslovili su time da se Koordinaciono telo bavi suštinskim pitanjima vezanim za to područje. Šef Koordinacionog tela Milan Marković izjavio je da nakon sednice,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.