Konstituisan parlament, Filipa Štrahe izbačena iz stranke

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konstituisan parlament, Filipa Štrahe izbačena iz stranke

Beč -- Novi saziv austrijskog parlamenta konstituisan je u sredu nakon što je 183 poslanika položilo zakletvu i pošto su izabrana tri predsednika skupštine.

Polaganje zakletve proteklo je svečano, uz prisustvo članova vlade, a pojedini poslanici iz redova Zelenih zakletvu su položili na više jezika.

Nakon konstituisanja parlamenta, Slobodarska partija Austrije (FPO) "pozabavila" se jednim neželjenim poslanikom.

Stranka je donela odluku da iz svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << redova isključi Filipu Sstrahe, suprugu bivšeg lidera slobodaraca Hajnc Kristijana Sstrahea, koji je morao podneti ostavku na sve političke funkcije zbog korupcionaške afere „Ibica“.

FPO je, u kraćem saopštenju, obavestila javnost da Filipa Sstrahe nije više član slobdoaraca.

"FPO saopštava da je gospođa Sstrahe, zbog sinoćnje izjave u okviru koje je najavila da će prihvatiti poslanički mandat, a koja je imala jasni cilj nanošenja štete stranci, isključena iz članstva", ukazuje se u saopštenju.

Pošto je već ranije najavljeno da Filipa Sstrahe, ako se odluči da uđe u parlament, neće biti član poslaničkog kluba FPO, ona je položila zakletvu kao poslanik bez pripadnosti nijednom klubu.

Ona je, u parlamentu, smeštena, ne iza FPO, preko čije liste je ušla u skupšinske klupe, već u poslednji red iza poslanika Socijaldemokratske partije (SPO).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.