Konkursi za direktore ustanova kulture do jula

Izvor: RTS, 10.Apr.2014, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkursi za direktore ustanova kulture do jula

Konkursi za izbor direktora svih ustanova kulture čiji je osnivač Grad Beograd, očekuju se najkasnije do kraja juna, izjavio je gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević. Sindikati teatra na Terazijama traže konkurs za direktora.

Povodom konferencije za novinare Samostalnog sindikata i Sindikata muzičkih umetnika Pozorišta na Terazijama na kojoj je rečeno da je situacija u kulturi loša i da "još nema ni jednog raspisanog konkursa u ustanovama kulture na nivou Grada", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vukosavljević je rekao da je stav Sekretarijata da gradska skupština po konstituisanju raspiše konkurs za izbor svih direktora u ustanovama kulture čiji je osnivač grad.

"Konkursi za izbor direktora svih ustanova kulture čiji je osnivač Grad Beograd, očekuju nas najkasnije do kraja juna meseca, a to se svakako odnosi i na Pozorište na Terazijama", rekao je Vukosavljević u izjavi dostavljenoj medijima, prenosi Tanjug.

On je dodao da je Privremeni organ Beograda zauzeo stav da će, u okviru svog mandata, obavljati samo neodložne poslove u cilju funkcionisanja grada.

Prema njegovim rečima, Privremeni organ je zatekao veoma tešku situaciju u kulturi grada jer je direktorima više od 30 ustanova kulture čiji je osnivač grad istekao mandat.

"U nekim slučajevima, direktori su rukovodili ustanovama kulture iako im je mandat istekao duže od dve godine. U takvoj situaciji, Sekretarijat za kulturu odlučio je da produži mandat vršioca dužnosti u svim ustanovama kulture u kojim je direktorima istekao mandat, a to se nije dogodilo samo u dva, opravdana slučaja", rekao je Vukosavljević.

Privremeni organ, kako je rekao, nije menjao članove upravnih odbora u ustanovama kulture u Beogradu osim u slučajevima kada je bilo neophodna popuna tih odbora zbog ostavki članova koji su ranije bili imenovani.

Vukosavljević je podsetio da je vršiocu dužnosti direktora Pozorišta na Terazijama tek nedavno istekao mandat, pa je predloženo imenovanje novog vršioca dužnosti kao i u drugim ustanovama kulture čime je situacija i u toj ustanovi ušla u pravni okvir.

"Sekretarijat za kulturu ohrabruje predstavnike sindikata da u skladu sa ovlašćenjima, postupaju u najboljem interesu ustanova u kojima deluju i da doprinose njihovom što uspešnijem radu, te konstatuje da u tom pravcu, u pojedinim slučajevima, nisu sve mogućnosti iskorišćene na najcelishodniji način. Predstojeći konkursi će biti prava prilika za to", zaključio je Vukosavljević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.