Konkurs za programe Petnice, prijave u toku

Izvor: Studio B, 06.Nov.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za programe Petnice, prijave u toku

Istraživačka stanica Petnica raspisala je konkurs za 2016. godinu i zainteresovani srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, BiH, Hrvatske, mogu tokom novembra da se prijave za naučno-obrazovne programe koji će biti realizovani naredne godine.

Srednjoškolci koji vole astronomiju, fiziku, elektorniku, računarstvo, matematiku, biologiju, hemiju, geologiju, medicinu, sociologiju, antropologiju, psihologiju, istroiju, lingvistiku, arheologiju ili grafički dizajn, mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da se prijave na konkurs do 20. novembra.

"Naša želja je da identifikujemo motivisane i zainteresovane srednjoškolce. Oni ne moraju imati najbolje ocene ili biti takmičari ali ako vole nauku i sami pokušavaju da se bave naukom, onda je Petnica pravo mesto za njih", rekao je rukovodilac programa u IP Nikola Božić.

Nakon procesa izbora, više od 1.000 srednjoškolaca će naredne godine imati priliku da u Petnici svoje prve korake u nauci prave na najmodernijoj opremi, a sa njima će raditi najbolji mladi naučnici iz skoro svih instituta i fakulteta u Srbiji.

Prijava za programe može se naći na sajtu Petnice, koju evropske institucije svrstavaju u vodeće ove vrste u Evropi.

Petnica 34 godine radi na obrazovanju mladih generacija koje se zanimaju za prirodne, društvene i tehničke nauke i žele da se usavršavaju i prave prve korake u nauci.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prijavite se! Petnica raspisala konkurs za 2016.

Izvor: Mondo, 06.Nov.2015

Istraživačka stanica Petnica u Srbiji raspisala je konkurs za učešće u naučno-obrazovnim programima u 2016. godinu na koji, osim srednjoškolaca iz Srbije, mogu da se prijave i zainteresovani iz BiH, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske...Foto: Petnica..  "Istraživačka stanica Petnica podstiče...

Nastavak na Mondo...

Petnica raspisala konkurs za nove talente

Izvor: Danas, 06.Nov.2015

Svi zainteresovani srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, imaju priliku da se do 20. novembra prijave za naučno-obrazovne programe u Petnici, koji će biti održani tokom naredne godine...- Srednjoškolci kojima možda regularan sistem školovanja nije dovoljan,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.