Konkurs za Š.U.N.D. festival

Izvor: Crtaci.info, 14.Mar.2012, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs za Š.U.N.D. festival

Umetnički festival Š.U.N.D. (Šta Umetnost Nudi Društvu) održaće se u beogradskom SKC-u od 7. do 13. maja.



Kao i prethodne dve godine, festival Š.U.N.D. otvara konkurs od 15. februara do 15. aprila.
Festival će se održati u Studentskom Kulturnom Centru u Beogradu i trajaće 7 dana u maju mesecu.

Š.U.N.D. (Šta Umetnost Nudi društvu) je umetnički festival međunarodnog karaktera, i poziva sve umetnike kako iz regiona tako i iz Evrope, da zajedno naprave godišnju smotru radova.

Tema festivala Šta Umetnost Nudi Društvu otvara dosta kreativnih mogućnosti, a umetnicima nudi slobodu. Kandidate koji prođu konkurs, očekuje dinamična izložba radova u jednom od najlepših i najpoznatijih galerijskih prostora u Beogradu - SKC.

Pravila konkurisanja:Konkurs je otvoren od 15. februara do 15. aprila 2012. godineKandidat da bi se prijavio mora imati status studentaNa konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih akademskih, master i doktorskih studijaNije neophodno da je kandidat na studijama iz umetničkih oblastiKandidat može poslati maksimalno 3 rada za svaku kategorijuAko je u pitanju serija radova, onda je neograničen brojKandidat može konkurisati za više, ili za svaku kategoriju od ponuđenihBilo koja tehnika i način izrade rada su dozvoljeniRadovi se šalju elektronskim putem. Fotografiju rada, koja treba biti što boljeg kvaliteta zbog bolje procene žiriranja, šaljete na email adresu: konkurs@sund.rsUkoliko radovi nisu adekvatno opremljeni za izložbeni prostor (npr. uramljeni ili su izrađeni na neadekvatnom materijalu) neće se uzimati u obzirUkoliko su potrebni neki posebni uslovi za izlaganje rada (posebni postamenti, rasveta, priključak za električnu energiju) obavezno navesti u prijaviŽiriranje radova izvršiće se neposredno nakon završetka konkursa i vršiće ga umetnička komisija koju će sačinjavati profesori umetničkih univerziteta iz Beograda, kao i komisija SKC-aUkupan broj radova biće ograničen, pa će jedan od kriterijuma biti mogućnost odbijanja viška, ukoliko se ne budu uklopili u koncept postavke izložbeKandidati će biti blagovremeno obavešteni o rezultatima, odnosno nakon žiriranja radovaDa bi konkurisali, neophodno je da svaki kandidat popuni formular koji šalje zajedno sa radovima na naš email, u suprotnom se prijava neće uzimati u obzirSve dodatne informacije možete saznati putem telefona: 060/ 63 63 640 i 064/ 204 11 72 ili email-om: konkurs@sund.rs.

Zvanični sajt festivala: SUND
Facebook strana festivala: SUND

Nastavak na Crtaci.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Crtaci.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Crtaci.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.