Izvor: Nezavisne Novine, 23.Nov.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurs "Mikrofina": Nije faca ko hejt baca

BANJALUKA - Kompanija "Mikrofin" je povodom 20 godina postojanja pozvala osnovce iz cijele BiH da bez predrasuda, a uz pomoć učitelja i nastavnika, na kreativan način ispričaju svoju priču o prijateljstvu, u kojoj prijatelji mogu da budu slični ili da se razlikuju.

Naime, konkurs je namijenjen učenicima osnovnih škola, s ciljem da ih se podstakne na razmišljanje o drugarstvu i proaktivno djelovanje u situacijama vršnjačkog nasilja.

Slogan konkursa "Nije faca >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ko hejt baca" obuhvata i pojavu nasilja među vršnjacima na internetu, a podslogan je "Pokaži svima snagu drugarstva".

Učenici mogu da pošalju radove u četiri kategorije, a to su video-klip, najbolji multimedijalni rad, najbolji literarni rad i najbolja inicijativa ili program.

Pobjednički timovi osvajaju nagrade za svoje škole, kao i pojedinačne nagrade. Nagrade za škole predstavljaju opremu za nastavne kabinete, produženi boravak ili školsku biblioteku u vrijednosti od  5.000 KM za prvo mjesto, 3.000 KM za drugo, a za treće mjesto 2.000 KM.

Radovi, koje bira četvoročlana komisija u kojoj su Ljubiša Savanović, glumac Narodnog pozorišta i umjetnički direktor Gradskog pozorišta "Jazavac", Dušica Ilić, profesor razredne nastave i urednica dječjeg časopisa "Ježurko", Tanja Stupar-Trifunović, književnica, dobitnica Evropske nagrade za književnost i urednica časopisa "Putevi", i jedan predstavnik Uprave Mikrokreditnog društva "Mikrofin", mogu se dostaviti najkasnije do 31. decembra 2017. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.