Kongres će tužiti Trampa

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kongres će tužiti Trampa"

Predstavnički dom Kongresa SAD namerava da podnese tužbu kojom bi blokirali transfer novca predsednika Trampa potrebnog za izgradnju zida duž granice s Meksikom

To je izjavila predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi.

"Takvim potezom predsednik zloupotrebljava vanredno stanje kako bi preusmerio sredstva bez ustavnih i zakonskih osnova za to, navodi u saopštenju Pelosi, koja je i predvodnik Demkorata u Kongresu, prenosi Rojters.

Američki predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tramp je ranije iskoristio mogućnost proglašenja vanrednog stanja čime je dobio pristup sredstvima potrebnim za izgradnju zida na granici sa Meksikom koji je Kongres odbio da mu odobri.

Kongres je Trampu dao samo 1,375 milijardi dolara za nove granične barijere umesto potrebnih 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.