Konferencija nastavnika srpskog jezika u Švedskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija nastavnika srpskog jezika u Švedskoj

U Halmstadu, gradu na jugozapadu Švedske, održana je konferencija nastavnika srpskog jezika koji kao opštinski službenici u švedskim školama pomažu deci da ne zaborave maternji jezik.

Na dvodnevnoj konferenciji je konstatovano da je Srbija nedovoljno zainteresovana za očuvanje srpskog jezika i kulture u dijaspori i da bi trebalo izraditi savremeni udžbenik prilagođen školskom programu koji se primenjuje u svim zemljama Evropske unije.

Skup je organizovala profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpskog jezika Ana Šebešćen, a otvorio ga direktor sektora za maternje jezike u halmstadskoj Komuni Krister Jonson - Ašunger.

Na konferenciji je bilo reči na koje sve načine se nastavnici srpskog jezika u Švedskoj "dovijaju" u radu sa decom, s obzirom na nedostatak učila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.