Koncert soprana Mine Gligorić u Gvarnerijusu

Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert soprana Mine Gligorić u "Gvarnerijusu"

U okviru ciklusa koncerata „FMU i Gvarnerijus nagrađuju" u utorak 23. maja u 20h nastupiće sopran Mina Gligorić uz klavirsku saradnju Zorke Milivojević.

Na programu su dela Šuberta, Betovena i Štrausa. Ulaz na koncert je slobodan.

Mina Gligorić (Šabac, 1993) je višestruko nagrađivana studentkinja master studija Fakulteta muzičke umetnosti. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada: prve nagrade na takmičenju "Nikola Cvejić" u Rumi, "Srpska solo pesma" u Mladenovcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvonagrađena na međunarodnom takmičenju "Lazar Jovanović" 2016. godine.

Kao jedan od najmlađih učesnika, sa gudačkim orkestrom Fakulteta muzičke umetnosti nastupila je u Zadužbini Ilije M. Kolarca na koncertu u čast kompozitora Koste Babića. Dobitnica je nagrade za najboljeg studenta u akademskoj 2014/2015. iz fonda Jelene Mihailović. Diplomirala je sa najvišom ocenom u klasi prof. Katarine Jovanović.

Sarađivala je sa prof. Erichom Traxlerom sa Univerziteta umetnosti u Beču u oblasti barokne muzike, dok je u okviru Austrijske barokne akademije sarađivala sa Christianom Hilzom (Univerzitet umetnosti u Bernu),  Robertom Mameli (Italija) i Marinom Bartoli (Italija). Pohađala je majstorski kurs baritona Vladimira Redkina, soliste "Boljšoj" teatra, a u decembru 2016. dobila je nagradu laureata takmičenja "Lazar Jovanović" u Beogradu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.