Koncert igračkih, pevačkih i sviračkih grupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2010, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncert igračkih, pevačkih i sviračkih grupa

BAČKA TOPOLA -

U Bačkoj Topoli večeras se održava svečano festivalsko veče trodnevne manifestacije materijalnog i duhovnog stvaralaštva Srba Dinaraca koji žive u Vojvodini na kome će se predstviti 21 izvorna grupa iz 19 mesta u kojima se neguje ta vrsta narodnog stvaralaštva.

U sportskoj hali osnovne škole "Čaki Lajoš", nastupiće pevačke, igračke i sviračke grupe, koje čuvaju bogato kulturno nasleđe Srba Dinaraca koji žive u Vojvodini.

Festival >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod nazivom "Svome rodu i potomstvu", održava se 18. put, a počeo je u petak izložbom dečijih likovnih radova i uručenjem nagrada najuspešnijim mladim stvaraocima.

Manifestacija će biti završena u nedelju koncertom koji će zajednički prirediti Kultuno umetnička društva "Svetozar Marković" iz Novog Sada i Zrenjanina i Srpski kulturni centar "Vuk Karadzić", koji je osnivač, organizator i domaćin te priredbe.

Pokrovitelji ovogodišnjeg festivala su Ministartvo za kulturu Srbije i vojvođanski sekretarijat za kulturu, saopštio je SKC "Vuk Karadzić".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.