Kon o maturama: To je jedini način

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 20:55

Kon o maturama: To je jedini način

Epidemioog dr Predrag Kon kaže da je razumljivo da postoji potreba da se proslavi matura.

"Dogovorili smo se da ne izlazimo u javnost sa bilo kakvim razmišljanjima o tome do 21. juna", kaže on.

"Da li će pre toga biti – mogu da kažem da nije logično očekivati da se, pošto smo prošle godine imali najveću eksploziju posle marta, do 15. juna proslavlja onako kao uvek", istakao je Kon.

"Do sredine juna, biće vremena da se prati aktivnost virusa, moraće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se donose odluke ako naglo pada", rekao je Kon.

Oko 40.000 parova čeka na venčanje u junu. Ako počne da raste broj obolelih, moraće ponovo da se sve zatvori, a to, ističe dr Kon, niko neće hteti da uradi.

Jedini način da se bezbedno održavaju bilo kakva slavlja, uključujući, mature, rođendane, svadbe, jeste da publika, zvanice, svatovi budu zaštićeni: ili da su vakcinisani, testirani ili da onaj ko neće da bude zaštićen nosi masku. Kaže da govori lično i da drugog izlaza nema.

Očigledno da ne postoji kolektivna svest da to treba da uradimo da bi nam svima bilo bolje, zaključio je Kon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.