Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2020, 09:12

Kon: Činjenica je da je bilo grešaka u bazi podataka o epidemiji

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je činjenica da je bilo grešaka u bazi statističkih podataka o epidemiji koronavirusa u Srbiji.

Navodeći da je to veliki problem, ne samo organizacione prirode, Kon je rekao da će biti izvršena revizija tih podataka što će po njegovim rečima, omogućiti da na dalje imamo "mnogo bolji" sistem praćenja.

"Nije da nemamo testova nego malo-malo pa imamo zagušenje. Rezultati koji se objavljuju su rezultati koji pristižu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tog dana. Značajno je da je premijerka juče izašla u javnost sa činjenicama vezanim za tu aplikaciju i mislim da će doći do usavršavanja i te baze podataka", kazao je Kon za televiziju Pink.

Komentarišući trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji, Kon je rekao da je ona u Beogradu "najrizičnija", odnosno da je popunjenost bolničkih kapaciteta u glavnom gradu "nešto što sve drži jako napetim".

"Beograd je zbog frekvencije kontakata eksplozivno mesto za ovaj virus ali ipak vidimo da postoji reakcija stanovništva u javnom prevozu i u zatvorenom prostoru. Ostaju okupljanja, posebno mladih što teško može ikako da se spreči", rekao je epidemiolog.

Dodao je da nošenje maske u zatvorenom prostoru postaje "maltene" čitava strategija borbe protiv širenja koronavirusa.

"To bi na duže staze moglo da da rezulatte, bez negativnog uticaja na ekonomiju", rekao je Kon.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kon: Beograd najrizičniji; Jedna mera kao cela strategija koja bi mogla da da rezultate

Izvor: B92, 14.Jul.2020

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je činjenica da je bilo grešaka u bazi statističkih podataka o epidemiji koronavirusa u Srbiji...Navodeći da je to veliki problem, ne samo organizacione prirode, Kon je rekao da će biti izvršena revizija tih podataka što će po njegovim rečima, omogućiti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.