Komšić: Dodik poziva migrante iz Srbije u BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2020, 16:58

Komšić: Dodik poziva migrante iz Srbije u BiH

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić smatra da migranti treba da ostanu u Republici Srpskoj sve dok Oružane snage BiH ne budu angažovane da obezbeđuju granicu sa Srbijom.

Komšić tvrdi da je prisustvo migranata u Republici Srpskoj direktna je posledica odbijanja njegovog srpskog kolege Milorada Dodika da se na granici BiH sa Srbijom angažuju Oružane snage BiH.

On je za portal Radiosarajeva rekao da je Dodik na sednici Predsedništva BiH, 11. juna prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, rezolutno odbio takvu mogućnost, "čime su nastavljeni nelegalni prelasci migranata sa teritorije Srbije na teritoriju BiH".

"On je time faktički migrante pozvao u entitet RS. Sve dok je to tako i dok Dodik odbija da angažujemo OS BiH kako bi sprečili nelegalne ulaske migranata u BiH i u oba njena entiteta, migranti koji se sada nalaze u entitetu RS tu treba i da ostanu", naveo je Komšić.

U Unsko-sanskom kantonu proteklih dana izrazito je napeto - građani su izašli na ulice, zaustavljali autobuse s migrantima, a onda je i vlada ovog kantona donela odluku o zabrani prevoza migranata.

Dodik je ranije danas tim povodom za sarajevsku N1 izjavio da neće poštovati odluku vlasti USK.

"Naša migrantska politika je poznata i nije ništa novo. Mi pokušavamo najviše preko dojava građana da saznamo gde se oni nalaze, kojim rutama se kreću ne želeći da se oni slobodno kreću u RS, da vrše pritisak na stanovništvo i razbojnički se ponašaju", rekao je Dodik.

Dodao je da kada migrante skupe na jedno mesto organizuju im prevoz i odvoze ih gde oni žele.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Komšić: Dodik poziva migrante iz Srbije u BiH

Izvor: B92, 20.Avg.2020

Hrvatski član Prededništva BiH smatra da migranti treba da ostanu u Republici Srpskoj sve dok Oružane snage ne budu angažovane da obezbeđuju granicu sa Srbijom...Komšić tvrdi da je prisustvo migranata u Republici Srpskoj direktna je posledica odbijanja njegovog srpskog kolege Milorada Dodika da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.