Komedija u stihu za kraj godine

Izvor: Vesti-online.com, 28.Dec.2018, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komedija u stihu za kraj godine

Kulturno-pozorišno udruženje Gastarbajteri iz Beča završilo je godinu premijernim izvođenjem komedije u stihu "Put do karijere".

Glumci pozorišta Gastarbajteri odigrali su poslednju predstavu u ovoj godini, koju je napisala i režirala Zorica Đuđić.

Ona je u bivšoj Jugoslaviji bila jedna od tri najtraženijih tekstopisaca narodne muzike. Đuđićeva je tvorac mnogih hitova koje su otpevali Šaban Šaulić, Radiša Urošević, Vida Pavlović, Halid Muslimović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Lik glavnog junaka u komediji, Stojka, mladog čoveka koji na sve moguće načine želi da vodi srpsku politiku u dijaspori sa četiri razreda osnovne škole, tumačio je Milinko Ametović Beganović. Njegovu suprugu Stamenu igrala je Nada Stanojević, a u ostalim ulogama pojavili su se Malina Janković, Branimir Spremo, Mirjana Rab, Zorica Đuđić.

Koliko je predstava naišla na odličan prijem kod publike najbolje govori utisak Mirel Tomas, predsednice Udruženja Bečke poete.

- "Put do karijere", priča u stihovima, vrsta komedije koju bih opisala kao veseo ophod kroz pesmu. Ima zabavne sadržaje u stihovima, ismeva ljudske nedostatke, mane, navike, shvatanja i pojave gledajući kroz prizmu jedne porodice. Mislim da je ideja dobra i čestitam autorki i glumcima, koji su uspeli da sve to nauče i izvedu. U svakom slučaju, ovako nešto je retkost u današnjem vremenu. Prema tome mogu samo da budu zadovoljni uspehom - poručila je Tomaseva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.