Komatina:  Čvrstog dogovora DSS-a i DS-a nije bilo

Izvor: Politika, 26.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komatina: Čvrstog dogovora DSS-a i DS-a nije bilo

Nenad Komatina, predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Srbije, demantovao je da su se beogradski odbori DSS-a i DS-a pre 11. maja dogovorili da posle izbora nastave da zajednički upravljaju Beogradom, ali da je saradnju zaustavio lider DSS-a Vojislav Koštunica.

– Razgovarao sam sa predstavnicima gradskih odbora svih stranaka, sa Nemanjom Šarovićem iz SRS-a, Tomicom Milosavljevićem iz G17 plus, sa Draganom Đilasom iz DS-a. Razgovarali smo o tome kako je do sada radila >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << gradska vlast i šta bi trebalo da se ubuduće radi, ali ništa nije utanačeno, nikakav čvrst dogovor nije postojao – rekao je Komatina za „Politiku”.

Đilas je juče izjavio da su Koštunica i njegov kabinet, „uz solidan protest beogradskog stranačkog rukovodstva, sprečili dogovor DS-a i DSS-a”.

– Nikakav sastanak gradskog odbora DSS-a i Koštunice nije održan tim povodom i to su čaršijske priče – naglašava Komatina.

On je rekao da će ova stranka u prestonici na gradskom nivou i u opštinama obrazovati vlast sa radikalima i koalicijom okupljenom oko socijalista. Ukoliko ova koalicija nema dovoljan broj odbornika da bi bili u vlasti, DSS će biti opozicija:

– Beogradski odbor DSS-om sledi politiku svoje stranke i praviće koaliciju kako su to utvrdili stranački organi.

Na pitanje da li imaju problema u stranci zbog odluke da umesto sa DS-om, sa kojim su veoma dobro sarađivali poslednjih osam godina, budu u koaliciji sa SRS-om i SPS-om, Komatina odgovara da stranka normalno radi i funkcioniše i do sada nije bilo nikakvih „prebega” u druge stranke ili odlazaka koje su pojedini mediji najavljivali.

– Ni u Predsedništvu, ni u Izvršnom odboru beogradskog DSS-a nije bilo disonantnih tonova, što znači da nema nikakvog raskola i podela u DSS-u – tvrdi Komatina.

D. S.

[objavljeno: 27/05/2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.