Kolone automobila u Podgorici; počeo protest opozicije

Izvor: B92, 12.Dec.2022, 11:27

Kolone automobila u Podgorici; počeo protest opozicije

Podgorica -- U Podgorici je počeo protest opozicije, koji je ranije najavljen.

Kolone automobila koje su se slile u Podgoricu u protestu protiv ponovnog usvajanja izmenjenog Zakona o predsedniku i zahteva da se hitno raspišu vanredni parlamentarni izbori napravile su saobraćajni kolaps u glavnom gradu.

Protest organizuje tzv. pokret Ima nas, u kojem su stranke opozicije okupljene oko DPS Mila Đukanovića.

Građani su okupljeni ispred zgrade crnogorskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlamenta.

Na dnevnom redu današnje sednice parlamenta i izbor sudija Ustavnog suda, ali do toga neće doći, jer poslanici DPS neće prisustvovati zasedanju. Oni traže da se izabere ne samo jedan od četiri nedostajuće sudije, dok aktuelna većina izbor svo četvoro nedostajućih sudija.

GP Ura Dritana Abazovića je uoči sednice saopštila da će glasati za potvrđivanje izmena Zakona o predsedniku, ako sudije Ustavnog suda ne budu izglasane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.